Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Carrefour

Επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσε η Carrefour για το εξάμηνο, με στήριξη κυρίως από το πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας αλλά και την ισχυρή ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Carrefour
Επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο που έληξε τον Ιούνιο η Carrefour SA, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τον στόχο κερδοφορίας για το 2010. Συγκεκριμένα, για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Carrefour ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 82 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 58 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Τα λειτουργικά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 8% στο 1,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, βάσει δημοσκόπησης του Dow Jones Newswires. Σημαντική ήταν η επίδραση από τη μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 236 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστάθμισε το κόστος από το κλείσιμο καταστημάτων στο Βέλγιο που υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ.

"Το πρόγραμμα μεταμόρφωσής μας αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους για το 2010", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Carrefour, κ. Lars Olofsson.

Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 5,9% στα 43,7 δισ. ευρώ, με κινητήριο δύναμη τις αναδυόμενες αγορές.

Επισημαίνεται ότι ο κλάδος του λιανικού εμπορίου προσπαθεί να ανακάμψει από τα έντονα προβλήματα των προηγούμενων μηνών, ενώ παράλληλα η αυστηρή πολιτική λιτότητας, στην οποία προχωρούν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, δημιουργεί ανησυχίες για τη μετέπειτα πορεία των καταναλωτικών δαπανών.

Ο οικονομικός διευθυντής της Carrefour επανέλαβε ότι η εταιρία εξετάζει την πιθανότητα απόσυρσης από τις αγορές όπου δεν κατέχει ηγετική θέση. Αν και δεν έγινε πιο συγκεκριμένος, δημοσιεύματα του ξένου Τύπου φέρουν την Carrefour να συζητά το ενδεχόμενο ρευστοποίησης των τοποθετήσεών της στην νοτιοανατολική Ασία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v