Saks: Ιδιωτικά κεφάλαια προσφέρουν 1,7 δισ.$

Η αλυσίδα λιανικής πώλησης πολυτελών ειδών Saks Inc. αναμένεται σύντομα να λάβει πρόταση εξαγοράς προς 1,7 δισ. δολ. σε ρευστό από ομάδα εταιριών private-equity των ΗΠΑ και της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Saks: Ιδιωτικά κεφάλαια προσφέρουν 1,7 δισ.$
Η αλυσίδα λιανικής πώλησης πολυτελών ειδών Saks Inc. αναμένεται σύντομα να λάβει πρόταση εξαγοράς προς 1,7 δισ. δολ. σε ρευστό από ομάδα εταιριών private-equity των ΗΠΑ και της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Η κοινοπραξία των ιδιωτικών κεφαλαίων «γλυκοκοιτάζει» την Saks επί μήνες κι έχει σχεδόν ολοκληρώσει την μελέτη due diligence, που αναμένεται σύντομα να καταλήξει σε προσφορά της τάξης των 11 δολ. ανά μετοχή.

Πάντως, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Carlos Slim και ο Ιταλός επενδυτής Diego Della Valle, που μαζί κατέχουν σημαντικό κομμάτι της Saks, ενδεχομένως να απαιτήσουν μεγάλο premium για την επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ην μεγάλη ανταγωνιστική της Saks, Neiman Marcus, αγόρασαν πρόσφατα οι εταιρίες private-equity, TPG Capital και Warburg Pincus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v