Νέο ράλι στην τιμή του σιταριού

Νέα εκτόξευση της τιμής του σιταριού μετά την απόφαση της Ρωσίας να παρατείνει περιορισμό των εξαγωγών και για το 2011. Έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Νέο ράλι στην τιμή του σιταριού
Νέα ανοδική πορεία ακολουθεί η τιμή του σιταριού μετά την απόφαση του κ. Vladimir Putin να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις ρωσικές εξαγωγές και το 2015. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, οι περιορισμοί θα διατηρηθούν μέχρι τον θερισμό του 2011, που γίνεται τον Νοέμβριο.

Χθες, η τιμή του σιταριού ενισχύθηκε κατά 2% στην αγορά εμπορευμάτων του Σικάγου και σήμερα καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,4%.

Ανησυχίες επικρατούν για τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στα φτωχότερα κράτη. Στη Μοζαμβίκη 7 άτομα έχουν χάσει τις δύο τελευταίες ημέρες τη ζωή τους σε συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία, που προκάλεσε η κρατική απόφαση για αύξηση της τιμής του νερού και του ρεύματος κατά 30% και του ψωμιού σε ποσοστό 25%, από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος δείκτης τροφίμων του ΟΗΕ ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v