Strauss-Kahn:Ζητούμενο η ανάπτυξη της απασχόλησης

Παρότρυνση προς τις κυβερνήσεις να πράξουν τα μέγιστα ώστε "να δημιουργηθούν τα εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χρειαζόμαστε" απηύθυνε εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Dominique Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn:Ζητούμενο η ανάπτυξη της απασχόλησης
Η διεθνής οικονομία μπορεί να μη δημιουργήσει την προσδοκώμενη ανάπτυξη της απασχόλησης τα επόμενα χρόνια και η Ευρώπη ίσως αντιμετωπίζει τον υψηλότερο κίνδυνο αναιμικής αγοράς εργασίας, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Dominique Strauss-Kahn σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

"Η ανάκαμψη δεν είναι επαρκής, θα πρέπει να υπάρξει ανάκαμψη και στην απασχόληση", δήλωσε ο κ. Strauss-Kahn και συμπλήρωσε: "Το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να πιστέψουμε ότι επειδή γλιτώσαμε από το χείλος του γκρεμού είμαστε ασφαλείς. Δεν είμαστε ασφαλείς".

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης του ΔΝΤ, ο κ. Olivier Blanchard, προειδοποίησε ότι η απασχόληση θα παραμείνει αναιμική στην αμερικανική και στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ο ΟΟΣΑ δήλωσε πως οι αξιωματούχοι θα πρέπει να λάβουν περισσότερες αποφάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αναπτυξιακά προγράμματα.

Η ανάκαμψη "πραγματοποιείται, αλλά όχι με την ταχύτητα και την ισχύ που αναμέναμε", σημείωσε ο κ. Strauss-Kahn και συμπλήρωσε: "Ωστόσο, πρόκειται για ανάκαμψη, αλλά με κάποιες αβεβαιότητες". Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατέληξε λέγοντας: "Το ερώτημα δεν είναι μόνο εάν θα τονωθεί η ανάπτυξη, αλλά αν θα αναπτυχθεί η οικονομία κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει τα εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χρειαζόμαστε".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v