Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον πληθωρισμό των ΗΠΑ η προσοχή

Στο ύψος του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας αλλά και στον δείκτη εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Michigan. επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των αγορών.

Στον πληθωρισμό των ΗΠΑ η προσοχή
Στο ύψος του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και στον δείκτη εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Michigan. επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των αγορών, ενώ νωρίτερα ανακοινώνονται στοιχεία και ως προς τις πληθωριστικές πιέσεις στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στις 09:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται το ύψος των τιμών παραγωγού στην Γερμανία γα τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 0,3% από αύξηση κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού εκτιμάται ότι ενισχύθηκαν κατά 3,5% από 3,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ως προς την αμερικανική οικονομία, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο. Σε μηνιαία βάση, οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3%, όσο και τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός Αυγούστου τοποθετείται στο 1,1% από 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Στις 16:15 ώρα Ελλάδος, δημοσιοποιούνται τα προκαταρκτικά στοιχεία Σεπτεμβρίου για τον δείκτη εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Michigan. Οι αναλυτές προβλέπουν ενίσχυση του δείκτη στο 70 από 68,9 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v