Carrefour: Επενδυτικό σχέδιο & εκτίναξη μετοχής

Η αγορά επιβραβεύει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και επενδύσεων της Carrefour και η τιμή της μετοχής σήμερα καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 6% και εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο 2 ετών.

Carrefour: Επενδυτικό σχέδιο & εκτίναξη μετοχής
Η αγορά επιβραβεύει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και επενδύσεων της Carrefour και η τιμή της μετοχής καταγράφει σήμερα κέρδη μεγαλύτερα του 6% και εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο 2 ετών.

Η Carrefour δήλωσε πως θα προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ στα επόμενα δυόμισι χρόνια, για την αναβάθμιση 500 υποκαταστημάτων της στη δυτική Ευρώπη, ενώ προέβλεψε περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων μέχρι το 2015.

Στόχος της νέας στρατηγικής του… Πλανήτη Carrefour είναι η επικέντρωση στις χαμηλότερες τιμές με την προσφορά στους καταναλωτές μόνο των προϊόντων ετικέτας Carrefour. Ο κ. Lars Olofson, διευθύνων σύμβουλος της Carrefour, δήλωσε πως στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής θα βρίσκονται οι τιμές, οι οποίες θα είναι ελκυστικότερες σε σχέση με αυτές ανταγωνιστικών προϊόντων.

Ο κ. Philippe Suchet, αναλυτής της Exane BNP Paribas, δήλωσε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης ήταν μεγαλύτερο απ' ό,τι περίμενε, αν και το κόστος ανά κατάστημα ήταν πιο ελαφρύ απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Επιπλέον, η εταιρία λιανικής αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 105 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 και τα 120 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, έναντι των 79 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v