Στη συνεδρίαση της Fed σήμερα η προσοχή

Στη συνεδρίαση της Fed στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών, μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για το εάν θα υπάρξει δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης και μαζικής αγοράς ομολόγων.

Στη συνεδρίαση της Fed σήμερα η προσοχή
Στη συνεδρίαση της Fed στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών, ενώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν βρίσκεται τόσο στο ύψος των επιτοκίων όσο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Σε γενικές γραμμές, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις ως προς το ύψος των επιτοκίων που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, έχει υπάρξει έντονη φημολογία για το εάν η Fed θα προχωρήσει σε νέα προσπάθεια ποσοτικής χαλάρωσης με μαζική αγορά ομολόγων. Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει προχωρήσει σε αγορές 1,7 τρισ. δολ. μακροπρόθεσμων treasuries και άλλων ομολόγων για να στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σήμερα στα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στις 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις εκκινήσεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση σε μηνιαία βάση 0,7% (από 1,7% τον προηγούμενο μήνα). Την ίδια ώρα ανακοινώνονται και τα στοιχεία για τις εκδόσεις οικοδομικών αδειών Αυγούστου. Οι αναλυτές προβλέπουν σε μηνιαία βάση αύξηση 0,2% από μείωση 4,1% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v