Εκτίναξη κερδοφορίας κατά 68% για την Inditex

Αύξηση 68% στα κέρδη της Inditex κατά το πρώτο εξάμηνο με κινητήριο δύναμη τις αναδυόμενες αγορές και το online εμπόριο των προϊόντων της Zara. Οι επενδυτές όμως, προβληματίζονται από την επιβράδυνση πωλήσεων στο γ' τρίμηνο.

Εκτίναξη κερδοφορίας κατά 68% για την Inditex
Εκτίναξη κερδοφορίας κατά 68% ανακοίνωσε η Inditex η μητρική εταιρεία της Zara, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών. Παρόλα αυτά, η μετοχή της Inditex, η οποία σημειωτέον καταγράφει κέρδη της τάξεως του 36%, υποχωρεί σήμερα με ποσοστό μεγαλύτερο του 2,5% καθώς οι επενδυτές στάθηκαν στην διαφαινόμενη από τα αποτελέσματα, επιβράδυνση των πωλήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, η Inditex ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο καθαρά κέρδη στα 628 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές βάσει δημοσκόπησης του Reuters προέβλεπαν κερδοφορία 573 εκατ. ευρώ. Κινητήριος δύναμη της Inditex αποδεικνύεται η ισχυρή ζήτηση κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες, ενώ η ίδια η εταιρεία δηλώνει ικανοποιημένη από την εκκίνηση του προγράμματος ηλεκτρονικής πώλησης των προϊόντων Zara μέσω του Zara.com. Επισημαίνεται μάλιστα ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε έξι ακόμη χώρες μέχρι τα τέλη του έτους.

Ως προς τις πωλήσεις της Inditex, ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο στα 5,525 δις. ευρώ. Τον Μάρτιο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 14%, ενώ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τις πρώτες επτά εβδομάδες του τρίτου τριμήνου, ο ρυθμός αύξησης πωλήσεων επιβραδύνθηκε στο 10%, γεγονός που οδήγησε και στην σημερινή υποχώρηση της μετοχής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v