Forbes: Πλουσιότερος Αμερικανός ο Bill Gates

Ο Bill Gates είναι για 17η συνεχή χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ με περιουσία που αποτιμάται στα 54 δισ. δολ., σύμφωνα με το "Forbes". Εντυπωσιακή η ανάδειξη των συνιδρυτών του Facebook.

Forbes: Πλουσιότερος Αμερικανός ο Bill Gates
Ο κ. Bill Gates είναι για 17η συνεχή χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ με περιουσία που αποτιμάται στα 54 δισ. δολ., σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη του περιοδικού "Forbes". Δεύτερος είναι… ο κ. Warren Buffett με περιουσία που εκτιμάται στα 45 δισ. δολ.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης των Αμερικανών Κροίσων βρίσκεται ο κ. Larry Ellison της Oracle, ενώ η κ. Christy Walton της Wal-Mart βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών του περιοδικού "Forbes".

Από τις πιο εντυπωσιακές εξελίξεις ήταν η ανάδειξη του συνιδρυτή του Facebook, κ. Mark Zuckerberg, στην 35η θέση, καθώς η προσωπική του περιουσία εκτιμάται ότι εκτινάχθηκε κατά 245%(!) στα 6,4 δισ. δολ. Ο συνεργάτης του, ο 26χρονος κ. Dustin Muscovitz, είναι ο νεαρότερος της λίστας του "Forbes" μόνο και μόνο επειδή είναι κατά 8 ημέρες μικρότερος από τον κ. Zuckerberg.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η συνολική περιουσία των 400 πλουσιότερων Αμερικανών αυξήθηκε το 2009 κατά 8% στο 1,37 τρισ. δολ., όσο είναι περίπου το ΑΕΠ της Ισπανίας ή του Καναδά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v