Τα μέτρα λιτότητας 2011 παρουσιάζει η Ισπανία

Τον προϋπολογισμό λιτότητας 2011 παρουσιάζει σήμερα η ισπανική κυβέρνηση που περιέχει των δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης κατά 7,7% στα 122 δισ. ευρώ από 132 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα λιτότητας 2011 παρουσιάζει η Ισπανία
Τον προϋπολογισμό λιτότητας 2011 παρουσιάζει σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην δυνατοτητα ελέγου του ελλείμματος και παράλληλα τόνωσης της αδύναμης ανάπτυξης.

Το σχέδιο νόμου, οι λεπτομέρειες του οποίου έχουν εν πολλοίς ήδη κοινοποιηθε,ί θα κατευθυνθεί την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, όπου επίσης θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ομολογιακών εκδόσεων του 2011.

Ορισμένα κύρια σημεία του προϋπολογισμού 2011 είναι η μείωση των δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης κατά 7,7% στα 122 δισ. ευρώ από 132 δισ. ευρώ, η μείωση των δαπανών των κυβερνητικών διευθύνσεων κατά 15%, το πάγωμα των συντάξεων και η μείωση των μισθών του δημοσίου κατά 5%.

Προκειμένου να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους του, πολλοί των οποίων θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία κατά των μέτρων της 29ης Σεπτεμβρίου, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας προβλέπεται να επιβάλλει αύξηση φόρων για τα εισοδήματα που ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ στον νέο προϋπολογισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v