Σε καταναλωτική εμπιστοσύνη ΗΠΑ σήμερα η προσοχή

Την ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ αναμένουν σήμερα οι αγορές, καθώς διευρύνεται η συζήτηση για την ισχύ της αμερικανικής επιβράδυνσης και τις λύσεις στις οποίες θα καταφύγει η Fed.

Σε καταναλωτική εμπιστοσύνη ΗΠΑ σήμερα η προσοχή
Στα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη της αμερικανικής οικονομίας στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών, αλλά και στον πληθωρισμό της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, της Γερμανίας, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν την εμφάνιση αποπληθωριστικών πιέσεων.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των προκατακρκτικών στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Σεπτεμβρίου της Γερμανίας. Σε μηνιαία βάση οι αναλυτές προβλέπουν ότι καταγράφηκε μείωση κατά -0,2% ενώ τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε μείνει αμετάβλητος. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου εκτιμάται στο 1,3% από 1% τον προηγούμενο μήνα.

Στις 11:30 ώρα Ελλάδος αναμένονται τα τελικά στοιχεία για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην αρχική εκτίμηση που φέρει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 1,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,7% σε ετήσια βάση.

Ως προς την αμερικανική οικονομία, η προσοχή στρέφεται στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Σεπτεμβρίου, ο οποίος ανακοινώνεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές προβλέπουν υποχώρηση του δείκτη στο 52,5 από 53,5 τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, ανακοινώνεται και ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, ο οποίος εκτιμάται ότι τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 5 από 11 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v