Κοντά σε συμφωνία 7 δισ. δολ. Vimpelcom-Sawiris

Κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας ύψους 7 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της οποίας θα συνδυαστούν τα περισσότερα τηλεπικοινωνιακά assets του Naguib Sawiris, βρίσκεται η ρωσική Vimpelcom, σύμφωνα τους Financial Times.

Κοντά σε συμφωνία 7 δισ. δολ. Vimpelcom-Sawiris
Κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας ύψους 7 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της οποίας θα συνδυαστούν τα περισσότερα τηλεπικοινωνιακά assets του Αιγύπτιου επιχειρηματία κ. Naguib Sawiris, βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας Vimpelcom, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα Δευτέρα, η Vimpelcom θα εξασφαλίσει τα περισσότερα τηλεπικοινωνιακά assets του κ. Sawiris στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και στη Wind, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ιταλίας. Ο μεγεθυσμένος όμιλος της Vimpelcom θα καταστεί έτσι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως σε επίπεδο πελατών, με κεφαλαιοποίηση 24 δισ. δολαρίων.

Η Weather Investments, το ιδιωτικό επενδυτικό "όχημα" του κ. Sawiris που ελέγχει τη Wind και τον όμιλο Orascom Telecom, θα μπορούσε να λάβει περίπου 2 δισ. δολάρια σε μετρητά στο πλαίσιο της συμφωνίας, συν ποσοστό 20% στη Vimpelcom, αξίας 4,8 δισ. δολαρίων, σημειώνουν οι "F.T.".
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v