Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη  εξέδωσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, ενώ συνιστάται ιδιαίτερη επιφυλακή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους τουριστικούς προορισμούς.

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη
Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη από την al Qaeda και άλλες οργανώσεις εξέδωσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, ενώ συνιστάται ιδιαίτερη επιφυλακή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους τουριστικούς προορισμούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες "να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους" κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στην Ευρώπη. Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι παρά τη διαρροή των πληροφοριών για επικείμενες επιθέσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και η απειλή παραμένει ορατή για τους προσεχείς μήνες.

Λίγη ώρα μετά την έκδοση της αμερικανικής οδηγίας και η Βρετανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στη Γαλλία και στη Γερμανία, αυξάνοντας το επίπεδο επικινδυνότητας για τρομοκρατικό χτύπημα στις δύο χώρες σε "υψηλό" από το μέχρι πρότινος "γενικό". Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι οδηγίες αναθεωρούνται με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ασφαλείας, αρνούμενες ωστόσο να διευκρινίσουν γιατί προχώρησαν στην έκδοση οδηγίας σχεδόν ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v