Νόμπελ Ιατρικής στον R. Edwards για τη γονιμότητα

Στον 85άχρονο Βρετανό Robert Edwards, πρωτοπόρο στη θεραπεία της εξωσωματικής που άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο "μωρό του σωλήνα", απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής - Φυσιολογίας.

Νόμπελ Ιατρικής στον R. Edwards για τη γονιμότητα
Στον 85άχρονο Βρετανό κ. Robert Edwards, πρωτοπόρο στη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής - Φυσιολογίας.

Το 1968 οι Robert Edwards και Patric Steptoe ολοκλήρωσαν την έρευνά τους στη γονιμοποίηση των ανθρώπινων ωαρίων εκτός σώματος, ανοίγοντας τον δρόμο για το πρώτο "μωρό του σωλήνα", τη Louise Brown το 1978, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εκατομμύρια ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας να γίνουν γονείς.

Ο Steptoe έφυγε από τη ζωή το 1988, αλλά ο Βρετανός Edwards συνέχισε τη σκληρή δουλειά και είδε το έργο του να αναγνωρίζεται, πρώτα με την απόκτηση του βραβείου Albert Lasker Clinical Medical Research, το 2001, και τώρα με το Νόμπελ Ιατρικής - Φυσιολογίας για τη θεραπεία της γονιμότητας.

"Τα επιτεύγματά του κατέστησαν δυνατή την εξωσωματική θεραπεία για προβλήματα γονιμότητας, μία ιατρική κατάσταση που πλήττει μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένου του 10% και πλέον όλων των ζευγαριών σε παγκόσμιο επίπεδο", αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου Karaolinska.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v