AIG: Χαμήλωσε την αποτίμηση ΑΙΑ στο Χονγκ Κονγκ

Η AIG υποχρεώθηκε να χαμηλώσει την αποτίμηση της εισαγωγής της ΑΙΑ στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να εξασφαλίσει δέσμευση για 1 δισ. δολ. από το Kuwait Investment Authority και άλλους θεμελιώδεις επενδυτές.

AIG: Χαμήλωσε την αποτίμηση ΑΙΑ στο Χονγκ Κονγκ
Η AIG υποχρεώθηκε να χαμηλώσει την αποτίμηση των αρχικών δημόσιων εγγραφών του ασιατικού βραχίονά της, ΑΙΑ, στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να εξασφαλίσει την δέσμευση για 1 δισ. δολ. από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ, Kuwait Investment Authority, και αλλους θεμελιώδεις επενδυτές.

Η αμερικανική ασφαλιστική υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το αρχικό σχέδιο πώλησης μετοχών της ΑΙΑ σε επίπεδο που θα αποτιμούσε την επιχείρηση στα 35-37 δισ. δολ., για να κερδίσει την στήριξη του sovereign wealth fund του Κουβέιτ.

Μετά από μακρές συνομιλίες, η ΚΑΙ συνυπέγραψε στο ΙΡΟ με βάση το σκεπτικό ότι η ΑΙΑ θα αποτιμηθεί μεταξύ 30-32 δισ. δολ., σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

Αλλοι μεγάλοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων μεγιστάνες του Χονγκ Κονγκ, έχουν επίσης δηλώσει συμμετοχή για «θεμελιώδεις» τοποθετήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v