Οι πολύ πλούσιοι αγοράζουν χρυσό… με τον τόνο!

Οι πλέον εύποροι κάτοικοι του πλανήτη ανταποκρίνονται στις συνθήκες οικονομικής ανασφάλειας αγοράζοντας ράβδους χρυσού, σε ορισμένες περιπτώσεις…, σύμφωνα με το Reuters Global Private Banking Summit.

Οι πολύ πλούσιοι αγοράζουν χρυσό… με τον τόνο!
Οι πλέον εύποροι κάτοικοι του πλανήτη ανταποκρίνονται στις συνθήκες οικονομικής ανασφάλειας αγοράζοντας ράβδους χρυσού, σε ορισμένες περιπτώσεις, με τον... τόνο, και απομακρύνουν τα ενεργητικά τους από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τους τραπεζίτες που τους συμβουλεύουν.

Σε συνέντευξή του στο Reuters Global Private Banking Summit, ο κ. Josef Stadler της UBS δήλωσε ότι οι φόβοι διπλής ύφεσης στις μεγάλες οικονομίες έχουν αυξήσει τη ζήτηση για χρυσό στη φυσική αγορά, καθώς και για μετοχές μεταλλευτικών επιχειρήσεων και ETFs χρυσού.

"Δεν αγοράζουν μόνο ETFs και προθεσμιακά συμβόλαια, αγοράζουν και ράβδους", δήλωσε ο κ. Stadler, ο οποίος είναι επικεφαλής εξυπηρέτησης πολύ εύπορων πελατών του ελβετικού οίκου, δηλαδή ατόμων με πάνω από 50 εκατ. δολ. για επένδυση.

"Έχουμε το παράδειγμα ενός ζευγαριού που αγόρασε πάνω από έναν τόνο χρυσού και τον μετέφερε σε άλλη χώρα. Με τις σημερινές τιμές, αυτό το φορτίο στοίχιζε περίπου 42 εκατ. δολάρια', δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Stadler.

Η UBS συνιστά αυτήν την περίοδο στους "ακριβούς" πελάτες της να διατηρούν το 7% - 10% των ενεργητικών τους σε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v