Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγγλία: Venture capital τραπεζών για επιχειρήσεις

Οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας θα δεσμευθούν να τοποθετήσουν κοντά 1 δισ. στερλίνες ή 1,6 δισ. δολάρια, σε ταμείο venture capital, με το οποίο θα στηριχθεί η επανακεφαλαιοποίηση μικρότερων επιχειρήσεων.

Αγγλία: Venture capital τραπεζών για επιχειρήσεις
Οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας θα δεσμευθούν να τοποθετήσουν κοντά 1 δισ. στερλίνες ή 1,6 δισ. δολάρια, σε ταμείο venture capital, με το οποίο θα στηριχθεί η επανακεφαλαιοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οικονομικά των οποίων δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ κατά την διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το ταμείο θα δρομολογεί κεφάλαια στις επιχειρήσεις, με πρόθεση να γίνουν αυτές αρκετά ισχυρές ώστε να μπορούν να αποκτησουν «κανονικό» τραπεζικό δάνειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Lloyds Banking Group, η Barclays, η Royal Bank of Scotland, η HSBC, η Standard Chartered και η βρετανική μονάδα της Santander, θα ξεκινήσουν διοχετεύοντας κάποιες δεκάδες εκατομμύρια στερλίνες στο ταμείο και το μέγεθος θα αυξηθεί στα 150 με 200 εκατομμύρια στερλίνες για κάθε οίκο ετησίως, σε διάρκεια κάποιων ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v