Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην αμερικανική NESV η ιδιοκτησία της Liverpool

Όπως ανακοίνωσε o πρόεδρος της Liverpool, συμφωνήθηκε η πώληση της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην αμερικανική NESV, που ελέγχει την ομάδα baseball Boston Red Sox, παρά τις διαφωνίες των ιδιοκτητών της Liverpool.

Στην αμερικανική NESV η ιδιοκτησία της Liverpool
Ο πρόεδρος της Liverpool, κ. Martin Broughton, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας συμφώνησε στην πώλησή της στην αμερικανική εταιρία New England Sports Ventures (NESV), που μεταξύ άλλων έχει και την ομάδα baseball Boston Red Sox, ενώ υπήρχε και μία άλλη προσφορά από Ασιάτες επενδυτές.

Σύμφωνα με τους "F.T.", η πρώτη προσφορά αγγίζει τα 300 εκατ. στερλίνες. Επισημαίνεται ότι η Liverpool αντιμετωπίζει δανειακές υποχρεώσεις 237 εκατ. στερλινών, με μεγαλύτερο πιστωτή τη Royal Bank of Scotland, η οποία έχει δώσει προθεσμία αποπληρωμής μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Οι ιδιοκτήτες της Liverpool, όμως, οι Αμερικανοί κ. Tom Hicks και George Gillett, οι οποίοι εξαγόρασαν την ομάδα το 2007 έναντι 218,9 εκατ. στερλινών, ζητούσαν υψηλότερη αποτίμησή της. Στην προσπάθειά τους αυτή, είχαν απειλήσει με αντικατάσταση του γενικού διευθυντή, του αντιπροέδρου και των ανεξάρτητων διευθυντών της ποδοσφαιρικής ομάδας, με αποτέλεσμα η κατάσταση στους κόλπους της να είναι πολύ τεταμένη το τελευταίο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v