Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού, που αγγίζει τα 1.351 δολ. ανά ουγκιά. Οι ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς οικονομίας και η πτωτική τάση του δολαρίου έχουν οδηγήσει σε ράλι του χρυσού κατά κατά 23% για το 2010.

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού
Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτοξεύθηκε η τιμή spot του χρυσού, αγγίζοντας τα 1351 δολ. ανά ουγκιά, καθώς στις διεθνείς αγορές το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης είναι ο ενδεχόμενος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Ιαπωνίας να μειώσει τα επιτόκιά της σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο και να ιδρύσει ταμείο 60 δισ. δολ. για την αγορά κρατικών και επιχειρηματικών ομολόγων και άλλων τίτλων, οι αγορές αναμένουν παρόμοιες κινήσεις και από άλλες κεντρικές τράπεζες. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, ενώ η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν αύριο Πέμπτη.

Οι ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς οικονομίας και η πτωτική τάση του δολαρίου έχουν οδηγήσει σε ράλι του χρυσού κατά 8% αυτόν τον μήνα και σε ποσοστό 23% για το 2010. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v