Mobius:Διεθνή ύφεση θα φέρει ο πόλεμος νομισμάτων

«Θα μπορούσαμε να πέσουμε σε πραγματική παγκόσμια ύφεση,» δήλωσε ο «γκουρού», αν επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων, εμπορικοί πόλεμοι και εμπορικοί περιορισμοί," προειδοποίησε ο κ. Mark Mobius.

Mobius:Διεθνή ύφεση θα φέρει ο πόλεμος νομισμάτων
Η κλιμάκωση των εντάσεων καθώς αυξάνεται η απειλή παγκόσμιου νομισματικού πολέμου, έχει προκαλέσει συζητήσεις για ελέγχους κεφαλαίων, αλλά μια τέτοια κίνηση θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για τις αγορές, προειδοποίησε ο κ. Mark Mobius, επικεφαλής του Templeton Emerging Markets Group σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Θα μπορούσαμε να πέσουμε σε πραγματική παγκόσμια ύφεση,» δήλωσε ο «γκουρού», αν επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων, εμπορικοί πόλεμοι και εμπορικοί περιορισμοί."

«Πιστεύω ότι την λυση κρατούν στα χέρια η Κίνα και οι ΗΠΑ. Αν βρουν κάποιου είδους συμβιβασμό, τα πνεύματα θα ησυχάσουν,» τόνισε ο κ. Mobius.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ , κ. Dominique Strauss-Kahn, δήλωσε ότι η Κίνα θα πρέπει να επιταχύνει την ανατίμηση του γουάν για να μην δημιουργηθούν συνθήκες νέα κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, καθώς η αμερικανική Federal Reserve αναμένεται να εισαγάγει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης για αύξηση της ρευστοτητας, το «εύκολο χρήμα» που θα απορρεύσει θα αποδυναμώσει το δολάριο και θα επιφέρει ανατιμήσεις σε άλλα νομίσματα.

«Αν θέλεις να είσαι στο επίκεντρο του συστήματος… θα πρέπει να έχεις περισσότερες ευθύνες απέναντι στο σύστημα,» δήλωσε ο κορυφαίος επενδυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v