Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με…κόκκινο Κολοσσαίο υποδέχτηκε η Ιταλία την Κίνα

Η απόφαση της Ιταλίας να φωτίσει το Κολοσσαίο στη Ρώμη με "κομμουνιστικό" κόκκινο χρώμα προς τιμήν του Κινέζου πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντικό σημάδι για τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην επίσκεψη.

Με…κόκκινο Κολοσσαίο υποδέχτηκε η Ιταλία την Κίνα
Η απόφαση της Ιταλίας να φωτίσει το Κολοσσαίο στη Ρώμη με "κομμουνιστικό" κόκκινο χρώμα προς τιμήν του Κινέζου πρωθυπουργού, που επισκέπτεται την αιώνια πόλη, είνια ένα πολύ σημαντικό σημάδι για τη σημασία που δίνει η ιταλική κυβέρνηση στην επίσκεψη, σημειώνουν οι "Financial Times".

Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση για χάρη της πρώτης επίσκεψης του κ. Wen Jiabao σε πέντε χρόνια προκύπτει καθώς η ευρωπαϊκή χώρα προετοιμάζει μεγάλη αύξηση στις κινεζικές επενδύσεις, σε υποδομές και κοινοπραξίες υψηλής τεχνολογίας, ελπίζοντας σε αντάλλαγμα οι ιταλικές εταιρίες να απολαύσουν ανάλογη μεταχείριση στην Κίνα.

Ο κ. Wen Jiabao  και ο Ιταλός ομόλογός του κ. Silvio Berlusconi αποκάλυψαν πράγματι κοινή φιλοδοξία διπλασιασμού του διακρατικού εμπορίου στα 100 δισ. δολ. έως το 2015.

Όπως και με την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε νωρίτερα ο κ. Wen Jiabao, οι εταιρίες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ επεκτείνονται ενεργά στην Ιταλία με αγορές και ανάπτυξη λιμένων και άλλων επενδύσεων, καθώς αναζητούν στρατηγική δίοδο στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v