Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της Liverpool

Η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο για την πώληση της Liverpool που ήθελαν να μπολοκάρουν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της. Απόψε το Δ.Σ. θα επιλέξει μεταξύ των προσφορών της NESV και του Peter Lim.

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της Liverpool
Νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της Liverpool δίνει η δικαστική απόφαση κατά των Αμερικανών ιδιοκτητών της υπερχρεωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας, που προσπάθησαν να μπλοκάρουν την πώλησή της.

Η Liverpool αντιμετωπίζει χρέη 280 εκατομμυρίων στερλινών, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στη Royal Bank of Scotland και πρέπει να αποπληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Το διοικητικό συμβούλιο της Liverpool ενέκρινε την πώληση της ομάδας στη New England Sport Ventures, η οποία ελέγχει και την αμερικανική ομάδα baseball Boston Red Sox, έναντι 300 εκατ. στερλινών.

Οι ιδιοκτήτες της Liverpool, όμως, οι Αμερικανοί Tom Hicks και George Gillett, προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία, αναζητώντας καλύτερες προσφορές και στην προσπάθειά τους αυτήν επιχείρησαν να απομακρύνουν και μέλη του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι ιδιοκτήτες της Liverpool "εμφανώς παραβίασαν" τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης.

Όπως διευκρίνισε και ο πρόεδρος της Liverpool, Martin Broughton, το νέο διοικητικό συμβούλιό της θα συνεδριάσει εκ νέου απόψε για να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις. Επί τάπητος τίθεται τόσο η πρόταση της NESV όσο και η αναμενόμενη αναθεωρημένη πρόταση εξαγοράς από τον Peter Lim. Δισεκατομμυριούχος επενδυτής του real estate από τη Σιγκαπούρη αποκάλυψε χθες πως είναι έτοιμος να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά ύψους 320 εκατ. στερλινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v