Παραγράφει τα στεγαστικά χρέη η Ισλανδία

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα νομοσχέδιο που απαλλάσσει τους δανειολήπτες από τις υποχρεώσεις οι οποίες ξεπερνούν την αξία των ενεργητικών τους.

Παραγράφει τα στεγαστικά χρέη η Ισλανδία
Η κυβέρνηση της Ισλανδίας θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα νομοσχέδιο που απαλλάσσει τους δανειολήπτες από τις υποχρεώσεις οι οποίες ξεπερνούν την αξία των ενεργητικών τους και που παραγράφει τις ατομικές χρεοκοπίες μετά από τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας.

Η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας διεξάγει συνομιλίες με τους πιστωτές για την ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων στην αγορά στεγαστικής πίστης, μετά τις διαμαρτυρίες 8.000 οργισμένων διαδηλωτών πρόσφατα έξω από το κοινοβούλιο, για τις αυξανόμενες χρεοκοπίες.

Το ΔΝΤ, που πρωτοστατεί στο πρόγραμμα διάσωσης της νήσου, εκτιμά ότι το 63% των δανείων της Ισλανδίας είναι προβληματικά.

Ο υπουργός κ. Ogmundur Jonasson τάσσεται υπέρ πρότασης που κατέθεσε καταναλωτική οργάνωση ιδιοκτητών ακινήτων για την παραγραφή χρεών στεγαστικών δανείων ύψους 1,8 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v