Απεγκλωβίζονται οι μεταλλωρύχοι στην Χιλή

Οι 10 από τους 33 συνολικά μεταλλωρύχους που παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή σε βάθος 622 μέτρων, απεγκλωβίστηκαν ήδη και η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 48 ώρες.

Απεγκλωβίζονται οι μεταλλωρύχοι στην Χιλή
Οι 10 από τους 33 συνολικά μεταλλωρύχους που παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή σε βάθος 622 μέτρων, απεγκλωβίστηκαν ήδη και η επιχείρηση διάσωσης όλων των εργατών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 48 ώρες.

Στο ορυχείο βρίσκεται ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, που παρακολουθεί από κοντά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και υποδέχεται τους μεταλλωρύχους.

Πρώτος ανέβηκε ο 31 ετών Φλορένσιο Αβάλος, ο άνθρωπος που κινηματογράφησε τις σκηνές από το εσωτερικό του ορυχείου, οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου, ενώ ακολούθησαν οι νεώτεροι και οι γηραιότεροι εργάτες.

Συγγενείς των μεταλλωρύχων που εδώ και μήνες βρίσκονται στο σημείο, ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς όταν αντίκρισαν τους ανθρώπους τους.

Ο απεγκλωβισμός γίνεται μέσω της ειδικής κάψουλας Phoenix, την οποία κατασκεύασε το χιλιανό Ναυτικό και «συνοδεύουν» ειδικοί του πολεμικού ναυτικού και διασώστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v