Stark:Προς σταδιακή κατάργηση των έκτακτων μέτρων

Το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα καταργηθεί σταδιακά και προσεκτικά, δήλωσε ο κ. Juergen Stark, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Stark:Προς σταδιακή κατάργηση των έκτακτων μέτρων
Εύσημα και από τον επικεφαλής ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πήρε η Ελλάδα για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. "Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο βάσει των σημερινών δεδομένων. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή", αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Juergen Stark σε προσχέδιο ομιλίας του.

Ο επικεφαλής ανάλυσης της ΕΚΤ, όμως, όπως και ο χθες ο επικεφαλής της Bundesbank, κ. Axel Weber, επισήμανε πως τα έκτακτα προγράμματα στήριξης της ΕΚΤ έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα και θα υπάρξει σταδιακή κατάργησή τους. "Η ΕΚΤ θα εμμείνει στην πολιτική της σταδιακής και προσεκτικής κατάργησης των έκτακτων μέτρων", σημειώνει ο κ. Stark αναφερόμενος και στο πρόγραμμα εξαγοράς κρατικών ομολόγων το οποίο αποσαφήνισε ότι είναι προσωρινό.

Ο κ. Stark επισήμανε παράλληλα την ανάγκη για διατήρηση της πολιτικής δημοσιονομικής λιτότητας και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Όσον αφορά στην πορεία των ευρωπαϊκών επιτοκίων, ο κ. Stark δήλωσε πως "η διατήρηση των επιτοκίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα ενέχει κινδύνους και αποθαρρύνει την απαραίτητη μείωση του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού χρέους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v