ΗΠΑ: Αύξηση λιανικών πωλήσεων, δείκτη μεταποίησης

Τόσο οι λιανικές πωλήσεις όσο και ο δείκτης μεταποίησης Empire αυξήθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν στην αμερικανική οικονομία, ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε λιγότερο σε σχέση με τις προβλέψεις.

ΗΠΑ: Αύξηση λιανικών πωλήσεων, δείκτη μεταποίησης
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 1,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί 0,2% στον μήνα και 1,2% στο 12μηνο. Τον Αύγουστο, ο πληθωρισμός είχε αυξηθεί 0,3% και 1,1% αντιστοιχως.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση από την αμερικανική οικονομία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο απ’οσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, εμφανίζοντας βελτίωση 0,6%. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,4%. Τον Αύγουστο οι πωλήσεις του λιανεμπορίου είχαν αυξηθεί 0,4%.

Τέλος, ο δείκτης μεταποίησης Empire εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 15,7.. Οι αναλυτές περιμεναν ότι ο δείκτης, που καταγράφει τα επίπεδα μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, θα διαμορφωθεί στο 6 από 4,1 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v