Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΒΜ:Νέα αναβάθμιση στόχου κερδοφορίας για το 2010

Η ΙΒΜ προχώρησε για τρίτη φορά φέτος σε αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας για το 2010. Οι αγορές όμως στάθηκαν περισσότερο στη μείωση των νέων συμβολαίων, που ανακοινώθηκε για το τρίτο τρίμηνο.

ΙΒΜ:Νέα αναβάθμιση στόχου κερδοφορίας για το 2010
Αρνητικά δέχτηκαν ο αγορές την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της IBM, καθώς η βελτιωμένη πρόβλεψη κερδοφορίας για το οικονομικό έτος επισκιάστηκε από τη μείωση των νέων συμβολαίων.

Η ΙΒΜ προχώρησε σε αναβάθμιση του στόχου για την κερδοφορία της για το 2010 στα 11,40 δολάρια ανά μετοχή. Είναι η τρίτη φορά όπου η εταιρία προχωρά σε αναβάθμισή του φέτος, αφού οι αυξημένες κεφαλαιουχικές δαπάνες των επιχειρήσεων αντισταθμίζουν τις περιορισμένες καταναλωτικές δαπάνες των ιδιωτών για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα καθαρά κέρδη της ΙΒΜ ανήλθαν στα 3,6 δισ. δολάρια ή 2,82 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 3,2 δισ. δολαρίων ή 2,40 δολαρίων ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα έσοδα της IBM σημείωσαν άνοδο 3% στα 24,3 δισ. δολάρια. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research ανέμεναν κέρδη 2,76 δολαρίων ανά μετοχή κι έσοδα 24,2 δισ. δολαρίων.

Οι υπογραφές νεών συμβολαίων της ΙΒΜ, όμως, μειώθηκαν κατά 7%, στα 11 δισ. δολ., το τρίτο τρίμηνο και είναι ο τρίτος συνεχής μήνας όπου καταγράφεται πτώση. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως, ενώ οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες σε λογισμικά προγράμματα και εξοπλισμό της ΙΒΜ, διστάζουν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες συμφωνίες outsourcing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v