Bank of America: Διεύρυνση ζημιών στα $7,3 δισ.

Ζημίες και μάλιστα της τάξεως των 7,3 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Bank of America για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Bank of America: Διεύρυνση ζημιών στα $7,3 δισ.
Διεύρυνση των ζημιών της ανακοίνωσε η Bank of America για το τρίτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε αύξηση των ζημιών στα 7,3 δισ. δολ. που αντιστοιχούν σε 77 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1 δισ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.  

Τα αποτελέσματα είναι σαφώς κατώτερα των εκτιμήσεων, καθώς η μέση πρόβλεψη -σύμφωνα με δημοσκόπηση τη FactSet Research- έκανε λόγο για κέρδη της τάξεως των 18 σεντς ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BoA, κ. Brian Moynihan, έκανε λόγο για τους αυστηρότερους κανόνες ως προς την προστασία των καταναλωτών και τη διαφάνεια. Επισημαίνεται ότι σε 50 Πολιτείες έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, η οποία ενδέχεται να αναγκάσει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επαναγοράσουν ενυπόθηκα δάνεια αξίας αρκετών δισ. δολαρίων.

Επισημαίνεται, δε, ότι σε λειτουργική βάση η BoA εμφάνισε κέρδη 3,1 δισ. δολ. ή 27 σεντς ανά μετοχή, ανώτερα των εκτιμήσεων, που περιορίζονταν στα 16 σεντς.Τα έσοδα τρίτου τριμήνου ενισχύθηκαν στα 26,7 δισ. δολ., έναντι 26,04 δισ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

"Προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον που δημιουργούν οι αποφάσεις των αξιωματούχων, βελτιώνεται η ποιότητα της πίστωσης, διαχειριζόμαστε τον κίνδυνο και χτίζουμε την κεφαλαιακή μας επάρκεια", δήλωσε ο κ. Moynihan και συμπλήρωσε: "Είμαστε ρεαλιστές για τις μεσοπρόθεσμες προκλήσεις και ρεαλιστές για τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v