Δύο δισεκατομμύρια χρήστες στο ίντερνετ

Ο αριθμός των χρηστών του ίντερνετ θα ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια φέτος, πλησιάζοντας το ένα τρίτο του πληθυσμού του πλανήτη, σύμφωνα με υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Δύο δισεκατομμύρια χρήστες στο ίντερνετ
Ο αριθμός των χρηστών του ίντερνετ θα ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια φέτος, πλησιάζοντας το ένα τρίτο του πληθυσμού του πλανήτη, αν και οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να επιταχύνουν την πρόσβαση σε αυτό το κρίσιμο εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Οι συνδεδεμένοι με το διεθνές διαδίκτυο χρήστες διπλασιάστηκαν στα πέντε τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της International Telecommunication Union (ITU), που βασίζει τα μεγέθη στην υπόθεση ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 6,9 δισεκατομμύρια.

Από τους 226 εκατομμύρια νέους χρήστες της φετινής χρονιάς, οι 162 εκατομμύρια προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες, όπου τα ποσοστά ανάπτυξης είναι πλέον υψηλότερα.

Πάντως στα τέλη του 2010, το 71% του πληθυσμού στις αναπτυγμένες οικονομίες θα βρίσκονται online, σε σύγκριση με 21% του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων.

Τα ποσοστά πρόσβασης ποικίλουν ανά ήπειρο, με 65% του πληθυσμού της Ευρώπης να έχουν πρόσβαση στο ιντερνέτ, έναντι 55% στην αμερικανική ήπειρο, μόλις 9,6% στην Αφρική και 21,9% στην Αυστραλασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v