Osborne: Η ΒΟΕ μπορεί να στηρίξει την οικονομία

Η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να συμβάλει στη στήριξη της βρετανικής οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Λονδίνο κ. G. Osborne, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Osborne: Η ΒΟΕ μπορεί να στηρίξει την οικονομία
Η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να συμβάλει στη στήριξη της βρετανικής οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Λονδίνο κ. George Osborne, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του πακέτου μαζικών περικοπών των δημοσίων δαπανών κατά 80 δισ. στερλίνες, ο κ. Osborne δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για το εάν η κυβέρνηση του Λονδίνου διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση όπου η θεραπεία-σοκ που ακολουθείται πνίξει τη βρετανική οικονομία.

"Υπάρχει, βεβαίως, η ελευθερία στην Τράπεζα της Αγγλίας να αναπτύξει παράλληλα τα εργαλεία της νομισματικής πολιτικής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Osborne σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC και συμπλήρωσε: "Η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να παίξει ρόλο στη στήριξη της οικονομίας".

Επισημαίνεται ότι τα επιτόκια της στερλίνας βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος αγοράς κρατικών και άλλων τίτλων κατά 50 δισ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v