Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: 19 δισ. επιπλέον για Fannie Mae-Freddie Mac

Οι φορολογούμενοι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν 19 δισ. δολάρια επιπλέον προκειμένου να παραμείνουν «ζωντανοί» οι κολοσσοί της στεγαστικής Fannie Mae και Freddie Mac.

ΗΠΑ: 19 δισ. επιπλέον για Fannie Mae-Freddie Mac
Οι φορολογούμενοι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν 19 δισ. δολάρια επιπλέον  στο δ΄τρίμηνο προκειμένου να παραμείνουν «ζωντανοί» οι κολοσσοί της στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εποπτικών αρχών.

Συνολικά, η οικονομική στήριξη των Fannie Mae και Freddie Mac θα ανέλθει στο κόστος των 154 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο όσον αφορά τις τιμες ακινήτων, αλλά το ποσό μπορεί να φτάσει στο διπλάσιο από τα 135 δισ. δολ. που έχουν ήδη ξοδευτεί, αν η αμερικανική οικονομία διολισθήσει σε ύφεση.

Οι προβλέψεις της ομοσπονδιακής επιτροπής στεγαστικής πίστης φασίζονται στα «στρες τεστ» που υποβλήθηκαν οι οίκοι και περιέχουν την πρώτη εκτίμηση για το συνολικό κόστος της κυβερνητικής διάσωσης των ημι-κρατικών υπηρεσιών στεγαστικών δανείων, που ήδη προβλέπεται να αποδειχθεί η ακριβότερη διάσωση εξαιτίας της κρίσης του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v