Mundell: Κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ΕΕ

Κίνδυνο αποπληθωριστικών πιέσεων για την ευρωζώνη "βλέπει" ο νομπελίστας οικονομολόγος Robert Mundell, χαρακτηρίζοντας την αμερικανική νομισματική πολιτική "τρομοκρατική" για την διεθνή οικονομία

Mundell: Κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ΕΕ
Κίνδυνο αποπληθωριστικών πιέσεων για την ευρωζώνη "βλέπει" ο νομπελίστας οικονομολόγος Robert Mundell, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ενίσχυση του ευρώ από τα όσα θα ανακοινώσει η Fed.

Ο αποκαλούμενος και «πνευματικός πατέρας του ευρώ», δήλωσε κατά την διάρκεια συνεδρείου των Bank of America – Merrill Lynch, πως η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της Fed ισοδυναμεί με «τρομοκρατία» για την διεθνή οικονομία και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κίνας ορίζοντας σύνδεση της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο.

Κατά την άποψη του Mundell, η κινεζική πολιτική διασύνδεσης του γουάν με το δολάριο «αποτελεί πηγή μεγάλης σταθερότητας» τόσο για την Κίνα όσο και για την διεθνή οικονομία. Ο κ. Mundell εκτιμά ότι ο κυρίαρχος στόχος της ΕΚΤ προς συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων, θα την εμποδίσει από το να χαλιναγωγήσει την προβλεπόμενη άνοδο του ευρώ «οδηγώντας πιθανότατα σε αποπληθωρισμό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v