BNP Paribas: Απροσδόκητη αύξηση κερδών 46%

Απροσδόκητη αύξηση καθαρών κερδών κατά 46% ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η BNP Paribas με κινητήριο δύναμη τη λιανική τραπεζική. Αποσαφήνισε παράλληλα ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

BNP Paribas: Απροσδόκητη αύξηση κερδών 46%
Η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο από πλευράς περιουσιακών στοιχείων είναι πλέον η BNP Paribas, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των περιουσιακών της στοιχείων κατά 34% στην τριετία που έληξε τον Ιούνιο αλλά και εκτίναξη της κερδοφορίας σε ποσοστό 46% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια διατηρούν πτωτική πορεία, αφού προχωρά ικανοποιητικά η ενοποίηση της βελγικής Fortis. Τα καθαρά κέρδη της ΒΝΡ αυξήθηκαν στο 1,9 δισ. ευρώ από 1,3 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2009, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,72 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 10,86 δισ ευρώ. Κινητήριος δύναμη της γαλλικής τράπεζας αναδείχθηκε η λιανική τραπεζική αλλά και η αποδοτική διαχείριση του ενεργητικού, καθώς τα έσοδα από investment banking υποχώρησαν κατά 17%, στα 2,87 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της ΒΝΡ Paribas αποσαφήνισε, παράλληλα, ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να ανταποκριθεί στα κριτήρια της Βασιλείας ΙΙΙ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v