Η Swiss Re επιστρέφει 3 δισ. δολ. στον Buffett

Μη αναμενόμενη και τολμηρή χαρακτηρίζεται η κίνηση της Swiss Re να αποπληρώσει πρόωρα δάνειο 3 δισ. δολ. στην Berkshire Hathaway, ώστε να ανακτήσει την αξιολόγηση τριπλού "Α".

Η Swiss Re επιστρέφει 3 δισ. δολ. στον Buffett
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η βελτιωμένη κεφαλαιακή μας θέση μας επιτρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία για την αποπληρωμή της Berkshire Hathaway", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Swiss Re. Οι "Financial Times" χαρακτηρίζουν την απόφαση της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρίας να προχωρήσει σε πρόωρη επιστροφή των 3 δισ. φράγκων (3,08 δισ. δολ.) στον κ. Warren Buffett "μη αναμενόμενη και τολμηρή κίνηση" και επισημαίνουν ότι στόχος της Swiss Re είναι να ανακτήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση "ΑΑΑ".

Επισημαίνεται ότι η επενδυτική εταιρία του κ. Warren Buffet είχε χορηγήσει το δάνειο στη Swiss Re εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης. "Η απόφαση να αποπληρωθεί πρόωρα ο κ. Buffett, ένας από τους βασικούς μετόχους της Swiss Re, είναι επίσης ένδειξη εμπιστοσύνης του ασφαλιστικού ομίλου και αντικατοπτρίζει την ανάκτηση της χρηματοοικονομικής του υγείας" σχολιάζουν οι "F.T.".

Η Swiss Re είχε απωλέσει την αξιολόγηση "ΑΑΑ" για την πιστοληπτική της ικανότητα κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης. Τον προηγούμενο μήνα, η Standard & Poor’s προχώρησε σε αναβάθμιση της Swiss Re σε "Α+" με θετικό outlook.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v