Βρετανική εταιρία τσαγιού παράγει στην Πολωνία

Η βρετανική επιχείρηση παρασκευής τσαγιού Twinings, χρησιμοποιεί 12 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μεταφέρει τμήμα των επιχειρήσεών της στην Πολωνία τον επόμενο χρόνο.

Βρετανική εταιρία τσαγιού παράγει στην Πολωνία
Η βρετανική επιχείρηση παρασκευής τσαγιού Twinings, χρησιμοποιεί 12 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μεταφέρει τμήμα των επιχειρήσεών της στην Πολωνία τον επόμενο χρόνο, μια κίνηση που μεταξύ άλλων θα οδηγήσει σε απολύσεις 400 Βρετανών εργαζόμενων.

Η εταιρία, που ανήκει στον όμιλο Associated British Food, σκοπεύει να επενδύσει 43 εκατ. ευρώ σε εργοστάσιο παρασκευής στο Σβάρτζετζ της Πολωνίας.

Η πρόθεσή της έχει προκαλέσει δριμύτατες επικρίσεις από Βρετανούς εργάτες αλλά και βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Κομισιόν μελετά αυτή την περίοδο την περίπτωση, για να διακρίνει κατά πόσον το εγχείρημα παραβιάζει τις ρυθμίσεις της Ε.Ε.

Με βάση τους κανόνες της Ε.Ε. οι αρχές της Πολωνίας οφείλουν να ζητήσουν διαβεβαιώσεις από τις εταιρίες ότι οι επιδοτήσεις θα χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις και όχι για μεταφορά εγκαταστάσεων από το ένα μέλος στο άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v