Anglo Irish: "ΟΚ" ομολογιούχων στην ανταλλαγή

Οι κάτοχοι ομολόγων της Anglo Irish Bank έδωσαν την αρχική τους έγκριση στην πρόταση ανταλλαγής χρεογράφων, βάση της οποίας οι επενδυτές θα λάβουν μόλις το 20% της ονομαστικής αξίας του χρεογράφου.

Anglo Irish: ΟΚ ομολογιούχων στην ανταλλαγή
Οι κάτοχοι ομολόγων της Anglo Irish Bank έδωσαν την αρχική τους έγκριση στην πρόταση ανταλλαγής χρεογράφων που κατέθεσε ο προβληματικός οίκος και που τους ζητά να συμμετέχουν στις απώλειες από την διάσωση της τράπεζας.

Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο, η πλειοψηφία των κοινοπρακτικών πιστωτών που κατέχουν ομόλογα 2016 της τράπεζας και στους οποίους απευθύνεται η τράπεζα με την προτεινόμενη ανταλλαγή χρεογράφων, ενέκριναν τις ρυθμίσεις για την συμφωνία.

Υποστηρίζοντας την αποκαλούμενη «notes purchase resolution”, οι κάτοχοι ομολόγων έχουν έλθει ένα βήμα κοντύτερα σε μια συμφωνία, βάση της οποίας οι επενδυτές θα λάβουν μόλις το 20% της ονομαστικής αξίας του χρεογράφου που κατέχουν.

Τους όρους που προσφέρθηκαν στους ομολογιούχους της Anglo Irish, παρακολουθεί στενά όλη η Ευρώπη, γιατί πρόκειται για ένα «δεδικασμένο» που μπορεί να καθορίσει το μέλλον του «κουρέματος» που ενδεχομένως να υποστούν κάτοχοι ομολόγων στο μέλλον, σε περίπτωση κατάρρευσης τραπεζών.

Η σημερινή ψηφοφορία, που έγινε εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών πιέσεων προς τους ομολογιούχους, να μοιραστούν το βάρος των μελλοντικών διασώσεων στην ευρωζώνη, θεωρείται πολύ σημαντικό ορόσημο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v