Juncker: Ιανουάριο η πρώτη δόση στην Ιρλανδία

Τον Ιανουάριο ενδέχεται να λάβει η Ιρλανδία την πρώτη δόση του δανείου από τους διεθνείς πιστωτές της, όπως δήλωσε ο κ. Jean-Claude Juncker, ο οποίος δεν αναμένει το πακέτο να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ.

Juncker: Ιανουάριο η πρώτη δόση στην Ιρλανδία
Τον Ιανουάριο ενδέχεται να λάβει η Ιρλανδία την πρώτη δόση του δανείου από τους διεθνείς πιστωτές της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Jean-Claude Juncker, ο οποίος σημείωσε πως δεν αναμένει το πακέτο βοήθειας να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Juncker, ο οποίος προεδρεύει των μηνιαίων συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης, σημείωσε παράλληλα πως τα προβλήματα της Ιρλανδίας δεν θα μεταδοθούν σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις πολλών αναλυτών της αγοράς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της δήλωσε πως οι αποφάσεις που αφορούν την Ιρλανδία στόχο έχουν επίσης να σταματήσουν το ενδεχόμενο «ντόμινο» σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε ότι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, η ΕΕ έκανε λόγο για ενδεχόμενο αύξησης των φόρων, στο πλαίσιο αυτής της προσαρμογής, σημειώνοντας ωστόσο πως το ποιοι φόροι θα αυξηθούν θα είναι απόφαση της Ιρλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v