Μπαράζ στοιχείων για τις ΗΠΑ αναμένεται σήμερα

Μπαράζ στοιχείων για τις ΗΠΑ αναμένουν οι αγορές με κυριότερο τις καταναλωτικές δαπάνες Οκτωβρίου, ενώ ως προς την ευρωζώνη, η προσοχή στρέφεται στις βιομηχανικές παραγγελίες και τον γερμανικό δείκτη IFO.

Μπαράζ στοιχείων για τις ΗΠΑ αναμένεται σήμερα
Μπαράζ στοιχείων για την αμερικανική οικονομία αναμένουν σήμερα οι αγορές με κυριότερο τις καταναλωτικές δαπάνες Οκτωβρίου, ενώ ως προς την ευρωπαϊκή οικονομία, η προσοχή στρέφεται στις βιομηχανικές παραγγελίες και τον γερμανικό δείκτη IFO.

Συγκεκριμένα, στις 11:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO για την Γερμανία και οι αναλυτές εκτιμούν ότι τον Νοέμβριο έμεινε αμετάβλητος στο 107,6. Ο δείκτης εκτιμήσεων εκτιμάται ότι επιδεινώθηκε στο 104,8 από 105,1 τον προηγούμενο μήνα.

Στις 11:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, όπου οι αναλυτές προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης στο 0,8% σε τριμηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια βάση

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη κατά τον Σεπτέμβριο, όπου οι αναλυτές προβλέπουν επιδείνωση, με μείωση των νέων παραγγελιών κατά 3% σε μηνιαία βάση (από +5.5% τον προηγούμενο μήνα) και κατά 14,4% σε ετήσια βάση (από 24,6% τον προηγούμενο μήνα.

Ως προς την αμερικανική οικονομία, στις 15:30 ανακοινώνονται:
- Παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών για τον Οκτώβριο, όπου οι αναυτές προβλέπουν σημαντική επιβράδυνση στο 0,1% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα
- Ιδιωτικό εισόδημα Οκτωβρίου, όπου οι αναλυτές προβλέπουν βελτίωση με αύξηση κατά 0,4% από συρρίκνωση κατά 0,1% τον προηγούμενο μήνα.
- Στοιχεία ιδιωτικών δαπανών Οκτωβρίου, όπου επίσης αναμένεται βελτίωση της κατάστασης με αύξηση κατά 0,5% έναντι 0,2% τον προηγούμενο μήνα.
- Εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, τις οποίες οι αναλυτές τοποθετούν στις 435.000 έναντι 439.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Λίγο αργότερα, στις 16:55 ανακοινώνεται ο δείκτης εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Michigan όπου επίσης αναμένεται βελτίωση, στο 69,5 από 69,3 τον προηγούμενο μήνα.

Σημαντικά στοιχεία αναμένονται και για την αγορά κατοικιών, η οποία εκτιμάται ότι διανύει περίοδο κρίσιμης επιβράδυνσης. Στις 17:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται ο δείκτης τιμών κατοικιών, όπου αναμένεται μείωση κατά -0,2%, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί αύξηση κατά 0,4%. Την ίδια ώρα ανακοινώνονται και τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών. Σε μηνιαία βάση, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% έναντι αύξησης 6,6% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v