Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Μήνυση 2 δισ. $ από τους επιτηρητές Madoff

Οι επιτηρητές που είναι επιφορτισμένοι με την ρευστοποίηση της επενδυτικής επιχείρησης του μεγαλοαπατεώνα Bernard Madoff, κατέθεσαν μήνυση με την κατηγορία της απάτης στην επενδυτική τράπεζα, UBS.

UBS: Μήνυση 2 δισ. $ από τους επιτηρητές Madoff
Οι επιτηρητές (trustees) που είναι επιφορτισμένοι με την ρευστοποίηση της επενδυτικής επιχείρησης του μεγαλοαπατεώνα Bernard Madoff, κατέθεσαν μήνυση με την κατηγορία της απάτης στην επενδυτική τράπεζα, UBS AG, διεκδικώντας τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια τα οποία θα δοθούν σε Αμερικανούς που έπεσαν θύματα της επενδυτικής «πυραμίδες» του Madoff.

Ο επιμελητής κ. Irving H. Picard δηλωσε: «Το σχέδιο του Madoff δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί αν η UBS δεν συμφωνούσε, όχι μόνο να κάνει ότι δεν βλέπει, αλλά και να προσποιείται ότι πραγματικά διασφαλίζει την ύπαρξη ενεργητικών και συναλλαγών, χωρίς αυτό να συμβαίνει.»

Στην προσφυγή, που κατατέθηκε σε αρμόδιο δικαστήριο της Ν. Υόρκης, η ελβετική τράπεζα κατηγορείται με 23 κατηγορίες οικονομικής απάτης και παραπλάνησης.

Ο 72χρονος Madoff, συνελήφθη τον Δεκέμβριο 2008 με την κατηγορία της χρηματιστηριακής απάτης, καθώς ήταν υπεύθυνος για την μεγαλύτερη επενδυτική πυραμίδα στην ιστορία των ΗΠΑ. Δήλωσε ένοχος και εκτίει ποινή κάθειρξης 150 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v