Roubini: Υπέρ της στήριξης και της Πορτογαλίας

Σύμφωνα με τον Nouriel Roubini, οι πιθανότητες προσφυγής και της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Κατά την άποψή του, η Λισαβόνα πρέπει να υποβάλει αίτημα... προληπτικής στήριξης.

Roubini: Υπέρ της στήριξης και της Πορτογαλίας
Αυξάνονται οι πιθανότητες και για την Πορτογαλία να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, υποστηρίζει ο Αμερικανός οικονομολόγος κ. Nouriel Roubini σε συνέντευξή του στην «Dario Economico».

Ο κ. Roubini επισημαίνει ότι τόσο η Ιρλανδία όσο και η Ελλάδα αρχικά επέμεναν πως δεν χρήζουν βοήθειας, αλλά τελικά αναγκάστηκαν καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες στις αγορές.

«Οι πιθανότητες (να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης η Πορτογαλία) αυξάνονται ολοένα και περισσότερο», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Πορτογαλία έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να ζητήσει στήριξη σε μία προληπτική κίνηση», υποστήριξε ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Αν η χώρα περιμένει να ζητήσει τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων την τελευταία στιγμή, η κίνησή της θα θεωρηθεί «απεγνωσμένη», τόνισε ο κ. Roubini σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v