Προειδοποίηση Fed για παρατεταμένη υψηλή ανεργία

Ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να οδεύουν σε μία μεγάλη περίοδο με υψηλή ανεργία που θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Προειδοποίηση Fed για παρατεταμένη υψηλή ανεργία
Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να εισέλθουν σε μία παρατεταμένη περίοδο με υψηλή ανεργία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke υπερασπιζόμενος για μία ακόμη φορά την πολύκροτη απόφαση ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 600 δισ. δολ.

«Υπάρχουν εμφανώς πολύ σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από αυτό το επίπεδο της ανεργίας» δήλωσε ο κ. Bernanke κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ohio State University και συμπλήρωσε: «Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας είναι απίστευτης σημασίας».

Ο επικεφαλής της Fed δήλωσε πως είναι ανησυχητικά υψηλό το ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για έξι μήνες ή και περισσότερο, καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζουν στην συνέχεια ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην επιστροφή τους στην αγορά εργασίας. Τόνισε επίσης, ότι με υψηλή ανεργία αποτρέπεται και η διάθεση για αύξηση δαπανών τόσο από τα νοικοκυριά όσο και από τις επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v