Η Ισπανία ιδιωτικοποιεί τα αεροδρόμιά της

Σε μέτρα υπεράσπισης της Ισπανίας από τις επιθέσεις των αγορών προχωρά η κυβέρνηση Zapatero με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων Μαδρίτης και Βαρκελώνης και την πώληση του 30% της κρατικής εταιρίας λαχείων.

Η Ισπανία ιδιωτικοποιεί τα αεροδρόμιά της
Νέα μέτρα όπως την πώληση του 30% των κρατικών λαχείων και την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Jose Luis Rodriguez Zapatero, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για το εάν η ευρωπαϊκή κρίση θα βυθίσει στη δίνη της την Πορτογαλία αλλά και την Ισπανία.

Όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου, η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε πώληση έως και 49% του κρατικού μεριδίου στα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης για να επιτύχει μείωση των δημοσιονομικών χρεών της χώρας.

Ο κ. Zapatero διευκρίνισε ότι τα αεροδρόμια θα διευθύνονται από ιδιώτες με παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Η διαχειρίστρια εταιρία αεροδρομίων AENA πρόκειται να πουλήσει το 49% σε ιδιώτες, έναντι των αρχικών σχεδίων για πώληση του 30%.

Πρόκειται για σαφείς προσπάθειες της κυβέρνησης της Μαδρίτης να απαντήσει στις πιέσεις των αγορών μετά και την εκτίναξη των ισπανικών spreads σε ιστορικά υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v