Επιτόκια ΕΚΤ και ΑΕΠ της ΕΕ στο επίκεντρο

Στην ανακοίνωση των αποφάσεων της ΕΚΤ για τα επιτόκια, στα στοιχεία για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου της Ε.Ε., στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη σήμερα οι αγορές.

Επιτόκια ΕΚΤ και ΑΕΠ της ΕΕ στο επίκεντρο
Στην ανακοίνωση των αποφάσεων της ΕΚΤ για τα επιτόκια, στη συνέντευξη του κ. Ζ.-Κ. Τρισέ, στα στοιχεία για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου της Ε.Ε. και στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη σήμερα οι αγορές.

Πιο αναλυτικά, στις 12:00 θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου στην Ε.Ε., με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα παραμείνει αμετάβλητο στο 1,9% (σε ετήσια βάση).

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού της Ε.Ε., μηνός Οκτωβρίου, που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4,3% (σε ετήσια βάση), από 4,2% τον προηγούμενο μήνα.

Στις 14:45 ανακοινώνεται η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, τα οποία εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν αμετάβλητα στο 1%.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης η συνέντευξη του κ. Ζ.-Κ. Τρισέ (στις 15:30 ώρα Ελλάδος) και οι δηλώσεις του για τα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις 15:30 θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ (εκτίμηση για 424.000 από 407.000 στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ στις 17:00 δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών μηνός Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v