"Σφαγή" στην Ευρώπη για το ευρωομόλογο

Απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγων η Γερμανία για μία ακόμα φορά, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης, παρά τις σχετικές αιτιάσεις Ευρωπαίων πολιτικών.

Σφαγή στην Ευρώπη για το ευρωομόλογο
Απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγων η Γερμανία για μία ακόμα φορά, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης, παρά τις σχετικές αιτιάσεις Ευρωπαίων πολιτικών με πιο πρόσφατο το άρθρο του Ζ.-Κλ. Γιούνκερ στους "Financial Times".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίας επανέλαβε τη γερμανική θέση ότι δεν χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια στο ταμείο διάσωσης της Ε.Ε., απαντώντας σε σχετική αναφορά του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Γερμανία είναι "δεμένη" με το ευρώ, προσθέτοντας ότι, εάν το νόμισμα αποτύχει, θα αποτύχει και η Ευρώπη. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Γερμανία έχει συμφέρον από τη σταθερότητα και την ανάπτυξη του κοινού νομίσματος.

Σημειώνεται ότι υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου έχει ταχθεί πλειάδα Ευρωπαίων πολιτικών, κυρίως από τις οικονομικά ευάλωτες χώρες όπως η Ελλάδα, διά του κ. Γ. Παπανδρέου, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Υπέρ της έκδοσης έχει ταχθεί και η ΕΚΤ, με σχετικές αναφορές του επικεφαλής της, κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, όπως και ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν. 

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup, αν και δύσκολα θα παρθούν σχετικές -τελεσίδικες- αποφάσεις.   


G. Quaden (ΕΚΤ): Δεν είμαστε έτοιμοι για το ομόλογο ευρωζώνης

Το ομόλογο ευρωζώνης μπορεί να είναι επιθυμητό, αλλά οι πολιτικές συνθήκες στην Ευρώπη δεν είναι ώριμες για να το υποδεχτούν, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Guy Quaden.

"Ως πολίτης δεν είμαι ενάντιος στα Ε-bonds, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιτευχθούν ορισμένες πολιτικές συνθήκες, που προφανώς δεν υπάρχουν σήμερα", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Με τη δήλωσή του αυτή για τα Ε-bonds, ο κ. Quaden υπεισέρχεται στη διαμάχη που φούντωσε το σαββατοκύριακο, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσαν ότι η κρίση θα μπορούσε να λήξει με την ταχεία δημιουργία μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας, η οποία θα εισήγαγε κοινά ομόλογα ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v