Συνάντηση Merkel-Sarkozy με ευρωπαϊκή ατζέντα

Κοινή θέση εναντίον της έκδοσης ευρωομολόγων προετοιμάζουν η κ. Angela Merkel και ο κ. Nicolas Sarkozy σε συνάντησή τους, εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση Merkel-Sarkozy με ευρωπαϊκή ατζέντα
Συνάντηση μεταξύ του Γάλλου Προέδρου κ. Nicolas Sarkozy και της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Angela Merkel πραγματοποιείται σήμερα (Παρασκευή) ώστε να παρουσιαστεί κοινή γαλλογερμανική θέση κατά της έκδοσης ευρωομολόγων στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία της συνάντησης των δύο ηγετών στο Freiburg, δεδομένης της έντασης που καταγράφεται στους κόλπους της Ε.Ε. και των "επιθέσεων" που έχει δεχθεί το Βερολίνο, ακόμη και από τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Juncker.

"Σε γενικές γραμμές, η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν είναι αρνητική εξέλιξη, αλλά παραμένει να εξακριβωθεί εάν όντως θα υπάρξει συμφωνία από αυτήν τη συνάντηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης κ. Steffen Seibert.

Μία ημέρα νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε πως οι προτάσεις που διατύπωσαν η Ιταλία και το Λουξεμβούργο για το ευρωομόλογο δημιουργούν ζητήματα ηθικής αλλά και πρακτικά θέματα, όπως το μοίρασμα του κόστους και του κέρδους.

Πρόσθεσε πως το ταμείο είναι επαρκές για να αντεπεξέλθει στις οποιεσδήποτε ανάγκες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v