Γαλλογερμανικό "όχι" στο ευρωομόλογο

Η κ. Merkel δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον κ. Sarkozy ότι "δεν υπάρχει θέμα" επέκτασης του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης αυτήν τη στιγμή και πως η έκδοση κοινών ευρωομολόγων δεν θα βοηθούσε.

Γαλλογερμανικό όχι στο ευρωομόλογο
Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Angela Merkel δήλωσε ότι "δεν υπάρχει θέμα" επέκτασης της χρηματοδότησης για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης αυτήν τη στιγμή και πως η έκδοση κοινών ευρωομολόγων δεν θα βοηθούσε.

Συνοψίζοντας τη σύμπνοια των δύο ισχυρότερων οικονομιών της ευρωζώνης στην αντίθεσή τους στα δύο μέτρα που προτάθηκαν για την εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε την παραπάνω δήλωση σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Nicolas Sarkozy.

"Για εμάς, στη Γερμανία, δεν τίθεται αυτήν τη στιγμή ζήτημα διεύρυνσης του μηχανισμού διασώσεων… Για τη στήριξη της Ιρλανδίας έχει διατεθεί λιγότερο από το 10% των κεφαλαίων του μηχανισμού", δήλωσε η κ. Merkel.

Επανέλαβε πάντως ότι το ευρώ δεν μπορεί να αφεθεί να καταρρεύσει διότι η σημασία του είναι πολύ μεγαλυτερη από μια ισοτιμία, απλώς. "Αν το ευρώ καταρρεύσει, καταρρέει και η Ευρώπη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης φορολογικά θέματα. Ο κ. Sarkozy πρότεινε να γίνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση του εναρμονισμού της φορολόγησης στη Γερμανία και στη Γαλλία.

Η Γερμανίδα ηγέτης, δήλωσε, τέλος, ότι στηρίζει την ατζέντα της γαλλικής προεδρίας του G8 και του G20, τον επόμενο χρόνο, και επανέλαβε πως τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να πράξουν κάθε τι δυνατό για τη σταθερότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v