Σε Fed και βιομηχανική παραγωγή ΕΕ η προσοχή

Στην ανακοίνωση της Fed αλλά και στα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται για την ευρωπαϊκή και την αμερικανική οικονομία στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών

Σε Fed και βιομηχανική παραγωγή ΕΕ η προσοχή
Στην ανακοίνωση της Fed αλλά και στα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται για την ευρωπαϊκή και την αμερικανική οικονομία στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται οι δείκτες οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW τόσο για την Γερμανία όσο και για την ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο. Για την Γερμανία αναμένεται σημαντική ενίσχυση του δείκτη στο 3,5% από 1,8% τον προηγούμενο μήνα. Για την ευρωζώνη αντιθέτως αναμένεται επιδείνωση του δείκτη στο 10 από 13,8.

Την ίδια ώρα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προβλέπουν ενίσχυση κατά 1,5% ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,8%

Ως προς την αμερικανική οικονομία στις 15:30 ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού, ο οποίος εκτιμάται ότι επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο στο 3,3% από 4,3% τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια ώρα ανακοινώνονται το ύψος των λιανικών πωλήσεων Νοεμβρίου, όπου αναμένεται επιβράδυνση στο 0,6% από 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Στις 21:15 ώρα Ελλάδος, δημοσιοποιείται η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τόσο για το ύψος των επιτοκίων (όπου δεν αναμένεται καμία μεταβολή) όσο και για τους καρπούς που έχει αποδώσει το μαζικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 600 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v