Συλλήψεις στις ΗΠΑ για insider trading

Τέσσερα στελέχη επιχειρήσεων - κυρίως του τεχνολογικού κλάδου - συνελήφθησαν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της διετούς έρευνας για insider trading που στοχεύει στις δραστηριότητες αρκετών hedge funds

Συλλήψεις στις ΗΠΑ για insider trading
Τέσσερα στελέχη επιχειρήσεων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της διετούς έρευνας των αμερικανικών αρχών για insider trading ενώ ένας ακόμη παραδέχθηκε την ενοχή του.

Οι κατηγορίες εναντίον τους αφορούν την διαρροή εσωτερικής πληροφόρησης επιχειρήσεων που ανήκουν κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο προς hedge funds που στην συνέχεια εκμεταλλεύθηκαν αυτές τις απόρρητες πληροφορίες για να ευνοηθούν από τις κινήσεις των αντίστοιχων μετοχών.

Το FBI όπως και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναζητούν τα αποκαλούμενα «δίκτυα ειδικών», εταιρίες δηλαδή που φέρνουν σε επαφή στελέχη των επιχειρήσεων με τα hedge funds και φαίνεται πως έχουν επικεντρωθεί στην Primary Global Research που έχει έδρα στην Καλιφόρνια. Τα στελέχη των επιχειρήσεων φέρονται πως είχαν επίσης προσληφθεί ως σύμβουλοι αυτών των ενδιάμεσων εταιριών.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, από τους συλληφθέντες οι τρεις είναι στελέχη επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου και ο ένας είναι πωλητής της Primary Global. Επισημαίνεται ότι στις 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, οι αμερικανικές αρχές πραγματοποίησαν επιδρομή στα γραφεία της Loch Capital Management, της DiamondBack Capital Management και της Level Global Investors.

Mία από τις περιπτώσεις που καταγράφηκε insider trading αφορά την Apple για συγκεκριμένες πληροφορίες ως προς το iPad, προτού γίνει η επίσημη παρουσίασή του. Επίσης, το άτομο που φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του, φέρεται να είναι πρώην στέλεχος της Dell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v