Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΑΕΠ των ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή

Στα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για το ΑΕΠ της Βρετανίας, αλλά κυρίως των ΗΠΑ, στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το γ΄ τρίμηνο η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,8%!

Στο ΑΕΠ των ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή
Στα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για το ΑΕΠ της Βρετανίας, αλλά κυρίως των ΗΠΑ, στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών όσον αφορά στα μακροοικονομικά μεγέθη.

Συγκεκριμένα, στις 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Η προσδοκία για σημαντική αναθεώρηση στο 2,8%, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,5%, σε τριμηνιαία βάση, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες για την άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών στις τελευταίες συνεδριάσεις σε υψηλά διετίας.

Νωρίτερα, στις 11:30, ανακοινώνονται τα στοιχεία για τους βρετανικούς ρυθμούς ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου. Είναι η τελική αναθεώρηση των στοιχείων και οι αναλυτές θεωρούν πως δεν θα υπάρξει μεταβολή από την αρχική εκτίμηση του 0,8% σε τριμηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια.

Ταυτόχρονα, ανακοινώνονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, που πλέον έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι ακόμη και ο σύνδεσμος βιομηχάνων της χώρας προβλέπει πως τα επιτόκια της στερλίνας θα αρχίσουν να αυξάνονται στο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v