Η Deutsche Bank βλέπει προσφυγή της Πορτογαλίας

Σε συνέντευξή του στη "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung", ο επικεφαλής ανάλυσης της Deutsche Bank κ. Thomas Mayer εκτιμά ότι η Πορτογαλία θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης  και μάλιστα σύντομα.

Η Deutsche Bank βλέπει προσφυγή της Πορτογαλίας
Ο επικεφαλής ανάλυσης της Deutsche Bank εκτιμά ότι η Πορτογαλία θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης σύντομα, καθώς εξελίσσεται η κρίση χρέους η οποία αποδυναμώνει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Σε συνέντευξή του στη "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" και όπως αναμεταδίδει το CNBC, ο κ. Thomas Mayer δηλώνει: "Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη εάν η Πορτογαλία ζητήσει στήριξη στο κοντινό μέλλον, όπως έγινε με την Ελλάδα και την Ιρλανδία".

Στη συνέντευξη αυτή, ο κ. Mayer φέρεται μάλιστα να καλεί την κυβέρνηση της Λισαβόνας να κινηθεί γρήγορα σε αναζήτηση προστασίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Ο ίδιος επισημαίνει, ωστόσο, ότι η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο έχουν καλύτερη δημοσιονομική εικόνα και δεν θα χρειαστούν έξωθεν βοήθεια για να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v